Ønsker du å stemme på denne seddelen? For å registrere din stemme og bli med i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner, må du fylle ut skjemaet nedenfor. For å se nærmere på de andre finalistene, kan du klikke her!

200 kr 1994-
Norges første seddel med holografisk stripe

Etter betydelig inflasjon gjennom 1970- og 1980-tallet, var det behov for  en valør mellom 100 kroner og 1000 kroner i tillegg til den på 500 kroner,  og den første norske 200-kroneseddelen ble utgitt i 1994.

I 2002 ble denne seddelen oppgradert med en holografisk stripe av metallfolie, trykk med perlemoreffekt og små gule sirkler.

Format: 144 x 70 millimeter. Advers: Hovedmotivet er et portrett av Kristian Birkeland. I bunntrykket er det plassert et nordlys. Snøkrystallen symboliserer den kalde årstiden hvor nordlyset er mest synlig. Her ligger også flere sikkerhetselementer samlet. Revers: Motivet tar utgangspunkt i dagnordlyset og dets aktivitetsområde. Illustrasjoner i høyre hjørne viser hvordan Birkeland tenkte seg de elektriske strømmene i forbindelse med nordlys var orientert.

For å registrere din stemme må du fylle ut skjemaet nedenfor og trykk "Stem".

For å være med i kåringen må du være over 18 år og bosatt i Norge. Du kan bare stemme én gang. Ved flere stemmer fra samme person, vil bare én stemme telle i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner. Ansatte eller familiemedlemmer til ansatte i Samlerhuset kan ikke delta. Resultatet av kåringen publiseres på www.samlerhuset.no og på vår Facebookside i løpet av april 2017. Vinneren av gullmynter for inntil 20.000 kroner publiseres samtidig. Les mer om hvordan Samlerhuset forholder seg til ulike personvern messige forhold ved å klikke her.

Nyhetsbrev

Du må registrere din e-postadresse hos oss før du bestiller slik at vi kan sende deg en ordrebekreftelse per e-post. Når du registrerer kontaktinformasjonen din vil du også kunne motta spesielle tilbud og tips om Samlerhusets produkter. Vær oppmerksom på at du kan endre din kontaktinformasjon og melde deg av vår e-postliste for spesielle tilbud når du måtte ønske under «Kundeservice»-seksjonen på vår hjemmeside eller ved å klikke på avmeldingslinken nederst i de e-postene du mottar fra oss. Her kan du lese mer om våre vilkår for personvern.