Ønsker du å stemme på denne seddelen? For å registrere din stemme og bli med i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner, må du fylle ut skjemaet nedenfor. For å se nærmere på de andre finalistene, kan du klikke her!

10 kr 1972-84
«Blåtiern» - Norges siste 10-kroneseddel

Blåtiern ble den siste 10-kroneseddelen vi fikk i Norge. Allerede i 1955 startet Norges Bank planleggingen av den femte seddelrekken. Tre kunstnere ble invitert til å levere utkast: Arne E. Holm, Hermann Bongard og Ørnulf Ranheimsæter. Ingen av deres utkast ble imidlertid benyttet ved utformingen av sedlene, og Norges Banks gravører Knut Løkke-Sørensen (advers) og Henry Welde (revers) overtok oppgaven. Kunst, kultur og historie ble satt i fokus. 

Fra 1983 ble denne seddeltypen erstattet av en sirkulasjonsmynt. Dette er også den eneste gang en av våre 10-kronesedler er blitt fremstilt i blå farge. Alle 10-kroner hadde frem til dette vært gule, men da 5-kronen forsvant som seddel og ble erstattet av en sirkulasjonsmynt i 1963, overtok 10-kronen den blå fargen som laveste seddelvalør.

Format: 124 x 66 millimeter Advers: Stålblått trykk på lyseblå bakgrunn. Flott portrett av Fridtjof Nansen til venstre med kronet riksvåpen sentralt plassert. Signaturene til direksjonsformann og hovedkasserer i underkant. Revers: Stålblått trykk på lyseblå bakgrunn. Til høyre billedhugger Nils Flakstads “Fiskeren” med skip og kraner

For å registrere din stemme må du fylle ut skjemaet nedenfor og trykk "Stem".

For å være med i kåringen må du være over 18 år og bosatt i Norge. Du kan bare stemme én gang. Ved flere stemmer fra samme person, vil bare én stemme telle i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner. Ansatte eller familiemedlemmer til ansatte i Samlerhuset kan ikke delta. Resultatet av kåringen publiseres på www.samlerhuset.no og på vår Facebookside i løpet av april 2017. Vinneren av gullmynter for inntil 20.000 kroner publiseres samtidig. Les mer om hvordan Samlerhuset forholder seg til ulike personvern messige forhold ved å klikke her.

Nyhetsbrev

Du må registrere din e-postadresse hos oss før du bestiller slik at vi kan sende deg en ordrebekreftelse per e-post. Når du registrerer kontaktinformasjonen din vil du også kunne motta spesielle tilbud og tips om Samlerhusets produkter. Vær oppmerksom på at du kan endre din kontaktinformasjon og melde deg av vår e-postliste for spesielle tilbud når du måtte ønske under «Kundeservice»-seksjonen på vår hjemmeside eller ved å klikke på avmeldingslinken nederst i de e-postene du mottar fra oss. Her kan du lese mer om våre vilkår for personvern.