Ønsker du å stemme på denne seddelen? For å registrere din stemme og bli med i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner, må du fylle ut skjemaet nedenfor. For å se nærmere på de andre finalistene, kan du klikke her!

5 kr 1955-63
Norges siste 5-kroneseddel

Den seddelen er den siste 5-kroneseddelen vi fikk i landet vårt. Fra 1963 ble denne seddeltypen erstattet av en sirkulasjonsmynt, populært kalt “kumlokk” på folkemunne. 5-kronesedler var produsert i Norge siden 1877, men slitasjen på denne laveste seddelvaløren var nå blitt så stor at tiden var inne til å erstatte den med en mer slitesterk mynt. 5-kronsedlene hadde på denne tiden bare noen måneders levetid før Norges Bank inndro dem for makulering.

Det ble bestemt at norske næringsveier og portretter av fremtredende nordmenn skulle være hovedtema for alle sedlene i rekken. For 5-kronen ble det fiskeri som ble valgt, og i tillegg til Axel Revolds maleri, (se egen tekst), falt valget på Fridtjof Nansen, blant annet fordi han var professor i oseanografi .

Format: 125 x 70 millimeter Advers: Blått trykk på lysebrun bakgrunn. Portrett av Fridtjof Nansen til venstre, (etter fotografi ), plassert over kronet riksvåpen. Revers: Blått trykk. Til høyre Axel Revolds maleri “Fiskevær i Lofoten”, bearbeidet for bruk som seddelmotiv. Under kontrollfeltet til venstre anker med en fisk på hver side.

For å registrere din stemme må du fylle ut skjemaet nedenfor og trykk "Stem".

For å være med i kåringen må du være over 18 år og bosatt i Norge. Du kan bare stemme én gang. Ved flere stemmer fra samme person, vil bare én stemme telle i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner. Ansatte eller familiemedlemmer til ansatte i Samlerhuset kan ikke delta. Resultatet av kåringen publiseres på www.samlerhuset.no og på vår Facebookside i løpet av april 2017. Vinneren av gullmynter for inntil 20.000 kroner publiseres samtidig. Les mer om hvordan Samlerhuset forholder seg til ulike personvern messige forhold ved å klikke her.

Nyhetsbrev

Du må registrere din e-postadresse hos oss før du bestiller slik at vi kan sende deg en ordrebekreftelse per e-post. Når du registrerer kontaktinformasjonen din vil du også kunne motta spesielle tilbud og tips om Samlerhusets produkter. Vær oppmerksom på at du kan endre din kontaktinformasjon og melde deg av vår e-postliste for spesielle tilbud når du måtte ønske under «Kundeservice»-seksjonen på vår hjemmeside eller ved å klikke på avmeldingslinken nederst i de e-postene du mottar fra oss. Her kan du lese mer om våre vilkår for personvern.