Ønsker du å stemme på denne seddelen? For å registrere din stemme og bli med i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner, må du fylle ut skjemaet nedenfor. For å se nærmere på de andre finalistene, kan du klikke her!

50 kr 1966-83
Norges siste 50-kroneseddel med nasjonaldikteren Bjørnstjerne Bjørnson

Det var kapasitetsproblemer ved Norges Bank som gjorde at 50-kronen ble gravert i Storbritannia, hos det meget velrenommerte britiske firmaet Bradbury, Wilkinson & Co. Ltd. Dikterhøvdingen Bjørnstjerne Bjørnson fikk fortsette som motiv på 50-lappen, slik han var det på utgave 4, men nå er han sett forfra mens han på seddelrekke 4 var i profil. På denne seddelen var det kunst, kultur og historie som skulle settes i fokus. Dermed kom Borgund Stavkirke inn som reversmotiv på denne 50-kronen. Borgund Stavkirke, som ligger i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane, stammer fra 1150 og regnes som den best bevarte stavkirken i Norge.

I løpet av produksjonsperioden, som varte fra 1966 til 1983, ble det foretatt en dramatisk forandring. I 1974 gikk man nemlig over til å trykke baksiden i offset. Norges Bank gikk over til denne nye løsningen for å konsentrere seg om best mulig kobbertrykk på forsiden.

Format: 145 x 73 millimeter Advers: Mørk grønt trykk på lys bakgrunn i grått, grønt og brunt. Portrett av Bjørnstjerne Bjørnson til venstre. Kronet riksvåpen sentralt plassert. Revers: Mørk grønt trykk med lys brun bakgrunn. Borgund Stavkirke til høyre.

For å registrere din stemme må du fylle ut skjemaet nedenfor og trykk "Stem".

For å være med i kåringen må du være over 18 år og bosatt i Norge. Du kan bare stemme én gang. Ved flere stemmer fra samme person, vil bare én stemme telle i trekningen av gullmynter for inntil 20.000 kroner. Ansatte eller familiemedlemmer til ansatte i Samlerhuset kan ikke delta. Resultatet av kåringen publiseres på www.samlerhuset.no og på vår Facebookside i løpet av april 2017. Vinneren av gullmynter for inntil 20.000 kroner publiseres samtidig. Les mer om hvordan Samlerhuset forholder seg til ulike personvern messige forhold ved å klikke her.

Nyhetsbrev

Du må registrere din e-postadresse hos oss før du bestiller slik at vi kan sende deg en ordrebekreftelse per e-post. Når du registrerer kontaktinformasjonen din vil du også kunne motta spesielle tilbud og tips om Samlerhusets produkter. Vær oppmerksom på at du kan endre din kontaktinformasjon og melde deg av vår e-postliste for spesielle tilbud når du måtte ønske under «Kundeservice»-seksjonen på vår hjemmeside eller ved å klikke på avmeldingslinken nederst i de e-postene du mottar fra oss. Her kan du lese mer om våre vilkår for personvern.